Coachtraject 'Je leven op de rit'

Herken je dit?

  • Je bent aan het overleven. Je bent vaker dan je lief is de gevolgen van jouw chaos aan het opruimen en ruzies aan het beslechten. 'S avonds plof je met een fles wijn op de bank om je overvolle stresshoofd te ontladen.
  • Je ervaart meer stress en onzekerheid dan je lief is. Je bent continu aan het piekeren en analyseren, en weet niet meer hoe je die draaimolen in je hoofd kunt stoppen. Je leeft als het ware in je hoofd.
  • Je bent zo hard aan het werk om een leven te leiden 'hoe het hoort', dat je helemaal niet meer weet wat je echt wilt en wie je echt bent. Je bent de weg kwijtgeraakt.
  • Je voelt je erg eenzaam. Van buiten kom je heel aangepast over, maar van binnen voel je je wanhopig.

Kortom, je bent ergens terecht gekomen waar je eigenlijk helemaal niet meer wilt zijn.

Als je dit herkent, dan kan het traject Je leven op de rit passend zijn voor jou.

Wat gaat het je opleveren?

Je stopt met ‘hoe het hoort’ gedrag
Veel overvolle hoofden zijn gevuld met dingen die je moet van jezelf. En sommige dingen moeten nu eenmaal. Je moet je rijbewijs verlengen na 10 jaar. Je zult ook af en toe naar de tandarts moeten. Maar sommige ‘moetens’ kosten je te veel energie. Ben je pas een goede gastvrouw als jouw gasten altijd kunnen mee-eten? Waarom moet jij van jezelf eigenlijk een goede gastvrouw zijn? Je gaat ontdekken dat veel van wat jij altijd vanzelfsprekend hebt gevonden, dat misschien helemaal niet is.

Je gaat weer leven in plaats van overleven
Als je niet weet wat je wilt, komt je in het leven van anderen terecht. Daarom is het belangrijk om er achter te komen wat jij echt wilt. In het klein, en in het groot. Dit betekent bijvoorbeeld dat je niet meer automatisch in de actiestand schiet als jouw vriendin, partner of dochter iets van je vraagt dat je eigenlijk niet wilt doen. Je bewaakt je eigen doelen, plannen en agenda.

Je leert je aandacht richten op wat echt bij je past en gaat daardoor veel meer voldoening ervaren
Dat kan lastig zijn voor de enthousiaste, gretige en ideeënrijke ADHD-er! Zoveel uren in een dag, zoveel leuke, interessante dingen om te doen… Probeer en experimenteer, maar kies wel! Je leert je enthousiasme te kanaliseren in plaats van te temperen. Je zoekt een ritme dat jou past. En, je leert te verdragen dat niet alles kan. Maar dit alles wel op jouw sprankelende ADHD-manier!

Je gaat staan voor je keuzes en verstopt je niet meer
Jij gaat pas echt leven vanaf 13 uur ‘s middags? Je gaat liever 3 keer per jaar een weekend naar Drenthe in plaats van een weekje feesten op Ibiza? Je hebt geen kinderen en alle tijd van de wereld, en je kiest toch voor een parttime baan? Door keuzes te maken die voor jou werken, en hier ook naar te leven, hou je veel meer energie over.

Je accepteert wat er niet goed is gegaan in je leven
Soms is het pijnlijk om achterom te kijken. Het lijkt alsof je een deel van je leven in een slagveld is veranderd. Daar kun je nu weinig meer aan veranderen, daar past acceptatie en misschien ook rouw. Je laat achter wat niet meer werkt, en neemt mee wat je hebt geleerd. En, wat het je in positieve zin heeft gebracht.

Je krijgt meer zelfvertrouwen, je staat op en wordt zichtbaar
Je komt tevoorschijn. Je laat jezelf meer zien en horen. Thuis, bij je vriendinnen, op je werk. Je wordt gezien en gewaardeerd om jouw inbreng.

Wat kun je verwachten?

Je gaat ontdekken wie je echt bent. Doordat je je gebruikshandleiding gaat vormgeven, krijg je zicht op wie je bent en wat jij belangrijk vindt. Wat zijn jouw kernwaarden, jouw verlangens en jouw talenten – de talenten waar je blij van wordt.
Waar loop je op leeg, en wat geeft jou energie? In het groot, en in het klein.

Je krijgt zicht op jouw gedrag. Ofwel: hoe doe jij jouw Adhd? Wat zijn jouw strategieën, en werken ze voor je? Wat zijn jouw overtuigingen, en waar komen die vandaan? Wat heeft men vroeger altijd tegen je gezegd, en hoe ben je je daartegen gaan wapenen? Misschien mocht je vroeger nooit boos zijn, en ben je nu, als reactie, alleen maar boos? Of is boos iets dat in jouw wereld niet voorkomt? Vond men je vroeger stil en saai, en ben je als reactie hierop heeeeel erg grappig en aanwezig gaan doen? Een beetje over de top misschien? Of ben je helemaal onzichtbaar geworden?

Hoe kan het anders? Hier gaan we op zoek naar overtuigingen die bij jou passen. Zodat je gedrag gaat vertonen dat van jou is. Je kunt aan de slag met jouw doelen en plannen. Hoe ontspannen is dat….

Hoe werken we?

Je kunt kiezen voor ‘live’ sessies op mijn kantoor.

Wil je een flexibel coachtraject met snel resultaat? Dan is een combinatie van ‘live’ coaching en e-coaching misschien iets voor je. We wisselen de gesprekken af met mailen en (video)bellen. Tussendoor krijg je opdrachten en oefeningen om aan de slag te gaan.

Wat zijn de voordelen van deze gemengde coachvorm?

  • Omdat we de live coachsessies afwisselen met mails, en eventueel telefoon- of chatgesprekken, hebben we vaker contact dan 1 keer in de 2 weken. Er is hierdoor veel meer continuïteit in het coachtraject.
  • De mails tussendoor geven je de rust en ruimte om na te denken over de vraag of opdracht. Jij bepaalt wanneer je een bericht leest of schrijft.
  • We kunnen veel sneller inspelen op wat er gebeurt in jouw leven. We kunnen tussendoor even (video)bellen als dat nodig is, en je hoeft niet te wachten tot de volgende live coachsessie.
  • Doordat er minder live sessies zijn dan gebruikelijk, bespaar je reistijd en geld.
  • De mailuitwisselingen vinden allemaal plaats in Pluform, een beveiligde coachomgeving. Het grote voordeel van Pluform is dat het dé plek is waar wij elkaar digitaal ontmoeten. Je ziet onze mailuitwisselingen en alle oefeningen in één oogopslag overzichtelijk bij elkaar.

Een coachtraject 'je leven op de rit' duurt drie maanden. Jouw investering is € 480,- excl. btw.

Klinkt dit aantrekkelijk? Bel voor een gratis oriëntatiegesprek, dan verkennen we de mogelijkheden!