Coachtraject 'Je leven op de rit'

Herken je dit?

 • Je bent aan het overleven. Je bent vaker dan je lief is de gevolgen van jouw chaos aan het opruimen en ruzies aan het beslechten. 'S avonds plof je met een fles wijn op de bank om je overvolle stresshoofd te ontladen.
 • Je ervaart meer stress en onzekerheid dan je lief is. Je bent continu aan het piekeren en analyseren, en weet niet meer hoe je die draaimolen in je hoofd kunt stoppen. Je leeft als het ware in je hoofd.
 • Je bent zo hard aan het werk om een leven te leiden 'hoe het hoort', dat je helemaal niet meer weet wat je echt wilt en wie je echt bent. Je bent de weg kwijtgeraakt.
 • Je voelt je erg eenzaam. Van buiten kom je heel aangepast over, maar van binnen voel je je wanhopig.

Kortom, je bent ergens terecht gekomen waar je eigenlijk helemaal niet meer wilt zijn.

Als je dit herkent, dan kan het traject Je leven op de rit passend zijn voor jou.

Wat gaat het je opleveren?

Je pakt je ADHD issues aan
Je leert je ADHD-gedrag snappen, en je gaat er mee dealen. Hoe doe jij jouw uitstelgedrag, je vergeetachtigheid, je chaos in je huis of in je leven, je impulsiviteit, je alles wat 'te veel' is in je leven, je te veel analyseren of juist te veel voelen?  Wat zijn jouw strategieën, en werken ze voor je? Waar en hoe saboteer jij jezelf? Je krijgt hier niet alleen inzicht in, maar je gaat ook leren gedrag te vertonen dat wel werkt voor je.

Je stopt met ‘hoe het hoort’ gedrag
Veel overvolle hoofden zijn gevuld met dingen die je moet van jezelf. En sommige dingen moeten nu eenmaal. Je moet je rijbewijs verlengen na 10 jaar. Je zult ook af en toe naar de tandarts moeten. Maar sommige ‘moetens’ kosten je te veel energie. Ben je pas een goede gastvrouw als jouw gasten altijd kunnen mee-eten? Waarom moet jij van jezelf eigenlijk een goede gastvrouw zijn? Je gaat ontdekken dat veel van wat jij altijd vanzelfsprekend hebt gevonden, dat misschien helemaal niet is.

Je gaat weer leven in plaats van overleven
Als je niet weet wat je wilt, komt je in het leven van anderen terecht. Daarom is het belangrijk om er achter te komen wat jij echt wilt. In het klein, en in het groot. Dit betekent bijvoorbeeld dat je niet meer automatisch in de actiestand schiet als jouw vriendin, partner of dochter iets van je vraagt dat je eigenlijk niet wilt doen. Je bewaakt je eigen doelen, plannen en agenda.

Je leert je aandacht richten op wat echt bij je past en gaat daardoor veel meer voldoening ervaren
Dat kan lastig zijn voor de enthousiaste, gretige en ideeënrijke ADHD-er! Zoveel uren in een dag, zoveel leuke, interessante dingen om te doen… Probeer en experimenteer, maar kies wel! Je leert je enthousiasme te kanaliseren in plaats van te temperen. Je zoekt een ritme dat jou past. En, je leert te verdragen dat niet alles kan. Maar dit alles wel op jouw sprankelende ADHD-manier!

Je gaat staan voor je keuzes en verstopt je niet meer
Jij gaat pas echt leven vanaf 13 uur ‘s middags? Je gaat liever 3 keer per jaar een weekend naar Drenthe in plaats van een weekje feesten op Ibiza? Je hebt geen kinderen en alle tijd van de wereld, en je kiest toch voor een parttime baan? Door keuzes te maken die voor jou werken, en hier ook naar te leven, hou je veel meer energie over.

Je accepteert wat er niet goed is gegaan in je leven
Soms is het pijnlijk om achterom te kijken. Het lijkt alsof je een deel van je leven in een slagveld is veranderd. Daar kun je nu weinig meer aan veranderen, daar past acceptatie en misschien ook rouw. Je laat achter wat niet meer werkt, en neemt mee wat je hebt geleerd. En, wat het je in positieve zin heeft gebracht.

Je krijgt meer zelfvertrouwen, je staat op en wordt zichtbaar
Je komt tevoorschijn. Je laat jezelf meer zien en horen. Thuis, bij je vriendinnen, op je werk. Je wordt gezien en gewaardeerd om jouw inbreng.

Ik ben er op 38-jarige leeftijd achter gekomen dat ik ADHD heb. Er vielen een hoop puzzelstukjes op z’n plaats. Via via kwam ik bij Carola terecht. Bij haar heb ik geleerd om mijn gevoelens en emoties te snappen, en onhandige patronen te herkennen die ik in de loop van de jaren had opgebouwd. Met haar hulp kon ik deze patronen aanpakken en veranderen. Gedurende het coachtraject kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen, en ging ik steeds meer in mijn kracht staan.

Het contact met Carola is erg prettig. Ze is betrokken, en je merkt dat ze haar werk met veel passie doet. Ze is ook open en eerlijk, en denkt echt met je mee. Ik zou haar echt aanraden als je aan de slag wilt met waar je tegenaan loopt!

Sara, 40 jaar

Wat krijg je?

Je kunt kiezen voor een lang traject, of een kort traject.

Sta je helemaal aan het begin van jouw zoektocht, en heb je veel uit te zoeken? Dan kan een lang traject voor jou zinvol zijn. Heb je al het een en ander gedaan aan coaching, trajecten of therapie? Dan kun je ook kiezen voor een kort traject. Door de continuïteit in het coachtraject ontwikkel je veel sneller een 'growth mindset' in een tempo dat voor jou werkt.

Lang traject: 8 coachsessies

 • 1 op 1 coaching
 • 8 coachsessies van een uur (online/bij mij op kantoor)
 • Persoonlijke (maatwerk)opdrachten en oefeningen die je thuis kunt doen
 • Heldere uitleg over jouw (ADHD-)brein en theoretische kennis die voor jou relevant is
 • Je krijgt 6% korting op het totaalbedrag.
 • Je kiest een tempo en ritme dat jou past. Het traject is een jaar geldig.

Jouw investering hiervoor is geen € 760,-, maar  € 714,- (incl.btw)

Kort traject: 4 coachsessies

 • 1 op 1 coaching
 • 4 coachsessies van een uur (online/bij mij op kantoor)
 • Persoonlijke (maatwerk)opdrachten, oefeningen en inspiratie
 • Heldere uitleg over jouw (ADHD-)brein en theoretische kennis die voor jou relevant is (video's/tekst)
 • Je krijgt 4% korting op het totaalbedrag
 • Je kiest een tempo en een ritme dat jou past. Het traject is een half jaar geldig.

Jouw investering hiervoor is geen € 380,- maar € 364,- (incl. btw)


Weet je dat jouw baas je coachtraject kan betalen?

Veel werkgevers staan welwillend tegenover het vergoeden van een coachtraject voor hun werknemers. Niet alleen hechten zij waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers, ook kan het jouw werk ten goede komen als jij leert omgaan met je ADHD. Vergoed jouw werkgever jouw coachtraject? Dan gelden andere tarieven. Neem contact met mij op als je meer informatie wilt.

Klinkt dit aantrekkelijk? Bel voor een gratis oriëntatiegesprek, dan verkennen we de mogelijkheden!

Ik vond het een waardevol traject. Ik heb veel geleerd, nieuwe inzichten opgedaan en stappen gezet. Carola's positiviteit en aanmoedigingen hebben goed geholpen. Ook was ze digitaal altijd dichtbij, dat was fijn. Steeds meer ervaar ik een gevoel van grip, en begrijp ook beter waarom ik het wil en hoe ik dat kan bereiken. In plaats van dat de dag me overkomt, voel ik me nu vaker de regisseur van mijn dag.

Lieke, 33 jaar

Ik heb het korte coachtraject gevolgd bij Carola, en ben erg blij met de resultaten. Ik ben me bewust geworden van mijn gevolgschade en vermijdingsgedrag, wat ik echt nodig had zo net na mijn diagnose. Daarnaast heb ik ook samen met Carola hele praktische strategieën verzameld die mij echt helpen op moeilijke momenten. De komende tijd ga ik verder deze ‘EHBO-kaart’ toe te passen in mijn leven. Als ik er aan toe ben, ga ik graag weer terug om een laag dieper te gaan!

Nienke, 36 jaar