Hoi!

Leuk dat je hier bent! Mijn naam is Carola, en ik ben coach en trainer. Als je uitgebreider wilt lezen over mijn studie- en werkervaring, ga dan naar mijn LinkedIn pagina.

Het is mijn missie om vrouwen met Adhd bewust te laten worden van onhandige patronen en gedrag. En hen te helpen deze laag voor laag op te ruimen. Zij gaan ontdekken dat het veel zinvoller is om 'inside out' te veranderen, door de focus te verplaatsen van de buitenwereld naar de binnenwereld.

Wat mensen om jou heen vinden en denken kun je immers toch niet beïnvloeden. Maar als je je eigen gebruiksaanwijzing ontdekt en gaat toepassen, gaat er veel veranderen.

Bewustwording is belangrijk, maar veranderen ook. Wie ben je echt? Wat wil je voelen en ervaren? Wat zijn jouw belemmerende overtuigingen, en hoe kunnen we die transformeren naar overtuigingen die wel voor je werken? Wat wil je neerzetten in de wereld, en hoe ga je dat aanpakken? Wat gaat je dat allemaal opleveren?

Dit zijn vragen waar ik blij van word.

Mijn eigen verhaal is mijn primaire motivatie als coach. Ik heb lang gedaan over het proces om mezelf te worden. Ik wilde dat ik veel eerder had ontdekt wat mij heeft geholpen. Maar jij kunt daar nu je voordeel mee doen.

Mijn aanpak is helderoplossingsgericht en vol vertrouwen in jouw capaciteiten. We richten ons op wat er wel goed gaat, en hoe je het zou willen.

Mijn verhaal

Zoals je misschien al gelezen hebt, hoef je bij mij geen ADHD diagnose te hebben. Die heb ik zelf ook niet. Maar, die heb ik ook niet meer nodig. Mijn volwassen leven 'straalde' ervaringsdeskundigheid uit, zeg maar. In mijn volwassen leven was er van alles 'heel veel'. Veel werk, veel chaos, veel relaties, veel boeiende en ook spannende situaties. Ik was een adrenalinejunkie, en vond al snel iets saai.

Dat vindt zijn oorsprong in mijn jeugd. Als ik toen een diagnose zou hebben gehad zou dat ADD zijn geweest. Ik was verlegen, rustig, dromerig; maar in mijn hoofd gebeurde er van alles. Ik vond het daarom een hele kluif om mijn wakkere vriendinnen en klasgenootjes bij te kunnen benen. Ondanks mijn talenten - ik kon erg goed leren en was erg muzikaal - was ik zo aan het overleven dat ik daar niet echt van genoot. Ik had veel meer last van alles waar ik niet goed in was (ad-rem zijn, sporten), dan dat ik genoot van wie ik wel was. Door alle signalen die ik van anderen kreeg voelde ik me al snel sloom, saai en raar.

Zo rond m'n 16e besloot ik dat dat klaar was. Ik wilde een ander leven, en een ander persoon zijn. Vanaf dat moment ging ik m'n stinkende best doen om niet sloom, saai en raar te zijn. Ik ontwikkelde een sterk 'hoe het hoort' gedrag, en wist precies wat ik moest doen om 'erbij' te horen. Of althans, ik dacht dit te weten....

Ik had de nodige onhandige overtuigingen gecreëerd die ervoor zorgden dat ik een leven ging leiden dat spannend en erg afwisselend was, maar ook een leven vol chaos, drama en gedoe. De overtuiging dat ik dom was zorgde ervoor dat ik universitaire studie volgde. De overtuiging dat ik saai was zorgde ervoor dat ik in m'n eentje ging reizen, een paar maanden in Polen ging wonen en een onderzoek in Washington deed. Waar ik overigens nog steeds heel trots op ben. De overtuiging dat ik niet belangrijk was zorgde ervoor dat ik relaties koos die mij niet voedden.

Dat alles heeft me veel gebracht, maar ook veel gekost.

En omdat er veel onrust en chaos in mijn leven was, schaamde ik me ook vaak. Ik was een groot deel van de tijd bezig om mijn chaos te verbloemen. Daardoor was ik vaak incongruent; van binnen zag het er bij mij heel anders uit dan de vrolijke, enthousiaste en daadkrachtige Carola die ik vaak uitstraalde.

Je kunt je vast voorstellen dat dit bakken energie kostte... Omdat ik voor mijn gevoel continu aan het watertrappelen was had ik regelmatig tijd nodig om bij te komen en te ontspannen. Dat lukte nog aardig toen ik alleen woonde. Maar toen ik als alleenstaande moeder 2 dochters had kon dat niet meer, en kreeg ik een burnout. Kort daarna ontstond het besef dat ik misschien ook best wel ADHD zou kunnen hebben. Ik had er geen behoefte aan om meteen de hele diagnosemolen in te gaan, maar wilde wel uitzoeken wat dit voor mij betekende. Persoonlijke groei is een belangrijke kernwaarde van mij. Ik was klaar met dat geworstel, en ging aan de slag met mezelf.

Dat was een lange weg met veel hobbels. Maar ik heb wel een paar waardevolle lessen geleerd:

  • veranderen is mogelijk! Je hoeft geen slaaf te blijven van je onhandige ADHD gedrag.
  • als je je richt op wat wel werkt voor je, wordt dat waar je zoveel last van hebt veel minder belangrijk - je pakt het zelf veel makkelijker aan.
  • als je ermee stopt jouw ADHD problemen het centrum van je leven te laten zijn, ga je ontdekken hoe leuk je eigenlijk bent. Je gaat genieten van die typische ADHD-kwaliteiten: humor, lef, vrolijkheid, uithoudingsvermogen, of wat er maar in jou verborgen zit. Voor mij gold dat ik veel 'congruenter' ben geworden. Eerlijker. Meer:  'what you see is what you get'.

Het volgen van de ADHD-coachopleiding heeft hier zeker aan bijgedragen. Vanaf dat moment ontdekte ik de weg van 'hoe het hoort' naar 'wat werkt wel'. Het was de kers op de taart.

Wat is mijn bagage?

Ik ben gecertificeerd ADHD-coach, opgeleid bij de 1e verdieping in Delft. Ook heb ik de gecertificeerde opleiding tot e-coach met goed gevolg afgelegd bij Europees Instituut de Baak. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke effectiviteit en persoonlijke groei, en lees ik alles wat los en vast zit binnen mijn vakgebied.

Meer weten?

Mijn ervaringsdeskundigheid en mijn opleidingen hebben een mooi traject opgeleverd waar jij je voordeel mee kunt doen. En dan ook nog veel sneller dan ik dat deed... Spreekt dit je aan, en wil je weten hoe ik werk en wat ik voor jou kan betekenen?  Download mijn e-book!

Je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak met me maken.

Ik heb Carola als een warme, sterke coach met veel kennis ervaren. Ze stelde scherpe vragen en gaf mij een aantal nieuwe inzichten. Hierdoor heb ik goed kunnen nadenken over mijn waarden, maar ook over mijn verwachtingen ten opzichte van anderen in mijn omgeving. Haar heldere uitleg en voorbeelden hebben mijn overtuigingen in een ander licht gezet, waardoor ik toch weer een stap dichter bij mijn eigen waarheid gekomen ben.

Monique

Carola heeft niet alleen veel kennis en werkervaring, maar ook veel levenservaring. Ze is doortastend en heel toegankelijk, en komt snel tot de kern. Ik vind het fijn dat ze van je positieve kanten uitgaat, en kijkt naar wat je mogelijkheden in plaats van je beperkingen zijn. Ik vind het nu minder eng om over mijn gevoelens te praten. Ook merk ik dat je door open te zijn je tot echt contact komt.

Jalila