E-coaching

Wil jij ook een flexibel coachtraject met snel resultaat?

Dan is e-coaching misschien iets voor je.

Wat is e-coaching?

E-coaching (of online coaching) is een vorm waarbij jij en ik op fysieke afstand van elkaar communiceren. Dit kan op heel veel verschillende manieren: telefonisch, via de mail, met behulp van een chatprogramma, het sturen van sms’jes of whatsapp, of via videobellen.

Hoe werken we?

We combineren ‘live’ coaching af met e-coaching. Sessies in mijn coachruimte wisselen we af met mailen en (video)bellen. Tussendoor krijg je opdrachten en oefeningen om aan de slag te gaan. Zodat je daadwerkelijk stappen zet.

Wat zijn de voordelen van deze gemengde coachvorm?

  • Omdat we de live coachsessies afwisselen met mails, en eventueel telefoon- of chatgesprekken, hebben we vaker contact dan 1 keer in de 2 weken. Er is hierdoor veel meer continuïteit in het coachtraject.
  • De mails tussendoor geven je de rust en ruimte om na te denken over de vraag of opdracht. Jij bepaalt wanneer je een bericht leest of schrijft.
  • We kunnen veel meer werken met wat er gebeurt in jouw leven. Je kunt meteen oefenen en bijsturen, en hoeft niet te wachten tot de volgende coachsessie.
  • Als het nodig is kunnen we makkelijk een mail sturen tussendoor, of een (video)gesprek inplannen. Dat is veel makkelijker dan een live sessie af te spreken.
  • Doordat er minder live sessies zijn dan gebruikelijk, bespaar je reistijd en geld.

Soms vind je het gewoon even prettig om ‘lekker anoniem’ aan de slag te gaan met jezelf. Op een moment dat jij daar zin in hebt, waar dan ook. Maar wel vanuit betrokkenheid en ondersteuning door mij. Dan is e-coaching misschien wel jouw ding!

Hoe mailen we veilig?

De mailuitwisselingen vinden allemaal plaats in Pluform, een beveiligde coachomgeving. Het grote voordeel van Pluform is dat het dé plek is waar wij elkaar digitaal ontmoeten. Je ziet onze mailuitwisselingen in 1 oogopslag overzichtelijk bij elkaar. Ook is er 1 plek waar alle oefeningen staan.

Het voordeel hiervan is:

  • Het is een veilige mailomgeving. Dus iedereen die makkelijk bij jouw mails kan komen, komt niet in jouw coachomgeving. Die is helemaal afgeschermd, behalve voor jou en mij.
  • Er is 1 plek waar alles handig bij elkaar staat! Je hoeft dus niet eindeloos te zoeken naar 'die ene mail met die handige oefening'. Ook jouw uitwerkingen van de oefeningen staan er gewoon in.

Klinkt dit aantrekkelijk? Bel voor een gratis oriëntatiegesprek, dan verkennen we de mogelijkheden.